Pàgines

dimarts, 9 de maig de 2017

SPEED DATING a 2n d'ESO

EQUACIONS AMB 2 INCÒGNITES
A classe de matemàtiques de 2n d'ESO estem fent àlgebra. Ja sabem resoldre correctament les equacions de 1r grau de tot tipus. I ara comencem a resoldre sistemes d'equacions, que són parells de 2 equacions amb 2 incògnites que es resolen simultàniament.

SPEED DATING
Aquest curs hem organitzat una activitat que es diu Speed Dating. Es tracta d'imitar les cites ràpides que algunes agències de contactes organitzen perquè les persones trobin parella.A cada persona de 2n d'ESO se li assigna una equació amb 2 incògnites. A continuació ens aparellem a l'atzar i esbrinem si la persona amb qui tenim la cita és compatible amb nosaltres o no. 


Això ho descobrirem resolent el sistema d'equacions:

  • analitzant la taula de valors
  • observant la representació gràfica de les rectes
  • buscant la solució de manera algebraica (amb el mètode de substitució)


CONCLUSIONS
Al final de cada cita ràpida observem quantes parelles s'han format i quantes parelles han resultat incompatibles. I després d'uns quants canvis de parella ja estem a punt de treure conclusions sobre com ha de ser un sistema d'equacions perquè sigui compatible o incompatible.

FUNCIONAMENT
Si vols pots descarregar-te el PDF amb l'explicació del funcionament, la llista de les equacions i un exemple de sistema de cada tipus. Només has de fer clic aquí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada