Pàgines

dilluns, 29 de maig de 2017

ÉS JUSTIFICABLE LA VIOLÈNCIA?

Debat a 4t d’ESO en el marc de Cultura i Valors Ètics

ÉS JUSTIFICABLE LA VIOLÈNCIA?

Jo crec que la violència no és justificable, ja que de cap manera es pot justificar la violència dirigida a una persona. Sempre hauria d’haver-hi acords per parlar les coses i no arribar a fer guerres o entrar en baralles, ja que si un no vol no es baralla, i sempre hi ha maneres de defensar-se sense utilitzar la violència. Moltes arts marcials es basen en l’autodefensa.
                                                                                                    Esther Lozano
En el món hi ha hagut moltes grans injustícies, com per exemple la colonització de països africans i asiàtics per part dels europeus. Aquesta situació va ser creada a través de la violència mitjançant guerres contra els natius. La colonització fou mantinguda amb violència amb el propòsit d’oprimir la gent del país., i en moltes ocasions es va acabar també de forma violenta. Podem considerar que la respostes violenta per part del poble per recuperar la seva llibertat era justificada, al cap i a la fi van aconseguir el que volien. Per va valer la pena els milers de vides que es van perdre? La destrucció i la desolació que una situació com aquesta va produir?
Podria donar molts més exemples de respostes violentes que van acabar amb destrucció i morts, però també ens hauríem de fer la següent pregunta: Sense violència on seríem ara? Sense violència no hagués existit la Revolució Francesa ni haguessin guanyat els aliats a la Segona Guerra Mundial, però potser tampoc s’hagués ni començat.
                                                                                                      Laia Bellés


El tema de la violència és una tema que mai queda clar, ja que depèn del cas del qual es tracti pot semblar que és raonable, però en un altre és intolerable. Per exemple, en el cas que el poble es rebel·li contra un dictador que està forçant a un altre, jo entenc que és raonable defensar-se amb violència. Però per exemple en un partit de futbol en què l’equip visitant perd, no hi ha cap raó per actuar amb violència contra l’equip guanyador, ja que es tracta d’un simple joc.
Abans de recórrer a la violència s’ha d’intentar dialogar i arribar a un acord. La violència s’hauria de fer servir en casos extrems, ja que, no ens enganyem, ningú es quedaria sense fer res en una situació que s’agredeixi a algun familiar proper.
                                                                                                Aitor Montero
És justificable la violència?  És una pregunta complicada i crec que requereix temps. Jo després de pensar-hi una estona he arribat a una conclusió: Depèn. Però de què depèn?
Primer de tot depèn de cada persona, dels seus valors. Tothom és diferent, pensa diferent, veu les coses de maneres diferents. Per això a l’hora de justificar (no no) la violència dependrà de cada persona i no podem esperar que per a tothom sigui igual.
També depèn del motiu pel que s’exerceix la violència. Però la pregunta també és: Hi ha realment motius? Jo crec que no, que al final la violència sempre ve provocada per venjança, poder, enveja, impotència...

                                                                                                
                                                                                                           Maria Morella 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada