Pàgines

dimecres, 25 de gener de 2017

L'Open Cultural Center a l'Escola Solc

Aquest dimarts 24 de gener va ser un dia molt especial a l'escola perquè uns voluntaris de l'Open Cultural Center van venir a explicar-nos les activitats que fan amb els refugiats als campaments de Grècia.


Aquesta associació va començar al camp de refugiats d'Idomeni, a Grècia, i actualment treballa al camp de Cherso, també a Grècia. Han muntat escoles a l'interior d'aquests camps per ensenyar anglès, àrab, matemàtiques i altres coses als infants i joves que hi viuen. També els organitzen activitats culturals i jocs per animar-los i donar-los esperança de cara al futur.
Podeu trobar més informació, fotografies i vídeos sobre l'Open Cultural Center a la seva pàgina de Facebook:
https://www.facebook.com/OpenCulturalCenter/

Van venir quatre voluntaris del campament i ens van fer diferents activitats per sensibilitzar-nos sobre la problemàtica dels refugiats i desplaçats.

Ens van mostrar fotos i vídeos sobre la seva tasca als campaments.
Van respondre les nostres preguntes i van explicar-nos històries molt emocionants viscudes per ells mateixos a Grècia.
També vam practicar l'anglès, perquè un dels nois voluntaris es diu Baker, és sirià i parla anglès, àrab, sirià i només una miqueta de català, per tant es comunicava amb nosaltres en anglès. Els altres voluntaris, en Dídac, en Jaume i la Maria, feien la traducció quan calia i també hi afegien les seves històries.
Segur que la nostra relació amb la gent de l'Open Cultural Center no s'acabarà aquí. Ja estem rumiant noves activitats per ajudar-los amb la seva tasca humanitària.

Si voleu col·laborar amb els voluntaris de l'Open Cultural Center ho podeu fer de diverses maneres. Aquí en teniu algunes:

  • Podeu participar a través de la plataforma Teaming: https://www.teaming.net/openculturalcenter
  • O també a la plataforma Youcaring:
    https://www.youcaring.com/idomeni-cultural-center-561260
  • Podeu comprar el conte "Amic Meu", amb pròleg de Màrius Serra, que ha estat elaborat als camps de refugiats. Aquestes setmanes es faran presentacions a diferents locals de Barcelona.
  • Podeu visitar l'exposició fotogràfica Porta Oberta, Frontera Tancada a l'Espai Jove Fontana de l'1 al 15 de febrer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada