Pàgines

dimecres, 9 de novembre de 2016

Visita a la Parròquia del Patriarca Abraham

RELIGIONS IN THE WORLD

1.jpg
Imatge d'arxiu
El dia 2 de novembre els alumnes de 2n d’ESO vam visitar la Parròquia del Patriarca Abraham dins el projecte Religions in the World.

El centre Abraham va ser construït l’any 1992 com espai de culte pels atletes dels Jocs Olímpics i Paralímpics.
Es tractava de donar espai comú per a tots els credos; és a dir, un centre multiconfessional i intereligiós.
El mossèn ens explica que passats els Jocs Olímpics, amb el pas del temps, el temple es va convertir en la Parròquia del Patriarca Abraham.
Podem dir que ara és un centre d’acollida religiós que, si convé, disposa dels objectes dels rituals i l’escenari per a les diverses religions que hi vulguin fer missa.
En tot cas, en l’actualitat es tracta d’un centre ecumènic intereligiós. Acull anglicans reformats, la Japanese Church i catòlics en gran mesura.

Fitxer_000.jpeg
Els alumnes de 2n d'ESO
Fitxer_000 (1).jpegDurant la visita vam poder admirar el retaule ple de símbols en relleu de l’escultor Josep Riera i Aragó i de les explicacions detallades i molt clares del mossèn. Vam fer un repàs de les tres principals religions monoteistes: l'Islam, el Cristianisme i el Judaisme.
Fitxer_002.jpeg
El retaule
Fitxer_001.jpeg

L’arquitectura de l’edifici, a càrrec dels arquitectes Josep Benedito i Agustí Mateos i l'escultor Riera i Aragó al voltant de les formes simbòliques és impressionant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada