Pàgines

divendres, 4 de novembre de 2016

VISITA AL PARLAMENT

Catalunya, com totes les nacions, té dret a autogovernar-se, i aquest dret, tot i que reconegut de manera parcial, exerceix democràticament la Generalitat en nom del poble. La institució més important de la Generalitat, la que té el seu origen directament en la voluntat popular perquè els seus membres  han estat escollits democràticament, i que, per tant, representa el poble de Catalunya, és el Parlament.


Entenem, des de la nostra escola, que tota la ciutadania de Catalunya cal que participi en les nostres institucions. No és possible, però, estimar allò que s’ignora o que no es coneix bé (ni participar-hi o fins i tot criticar-ho). És per això que cada curs, els nostres alumnes de 4t de secundària coneixen què és el Parlament de Catalunya, per a què serveix, i quines són les seves arrels històriques.


Per altra banda, creiem que és important valorar les funcions d’aquesta institució i que siguem conscients de la importància que tenen les seves decisions en la nostra vida quotidiana.

Els nois i noies de 4t d’ESO han visitat el Parlament i han conegut de primera mà les seves principals estances i les seves funcions.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada