Pàgines

dijous, 10 de novembre de 2016

I Olimpíades gregues a l'escola Solc

Avui dia 10 de novembre del 2016 hem celebrat les primeres olimpíades gregues preparades pels alumnes de tercer d'Eso. Hem recordat les grans celebracions que es feien a Olímpia en honor a Zeus i hem recordat altres competicions que se celebraven arreu de l'Hèl·lade.

En la inauguració dels jocs han anat entrant les diverses polis participants i presentant-se amb les seves qualitats més destacades. Els heralds les anaven presentant i feien una gran volta per saludar.

Després tots els participants han fet el solemne jurament per poder participar. Han jurat respectar les regles de les competicions i esforçar-se al màxim.

El primer joc en el que han participat ha estat el llançament de disc.Després s'ha celebrat el pancraci (la lluita lliure). N'han fet una adaptació molt encertada.

Hem pogut assistir també a una cursa de quadrigues en què els més nobles de la societat hi han pogut participar.Per acabar els jocs s'han fet les entregues de premis i la cloenda amb la lectura de poemes i el ball final.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada