Pàgines

dimarts, 4 d’octubre de 2016

TUTORIA ENTRE COMPANYS
La nostra escola a partir d’aquest curs implementa el projecte Tutoria entre companys, una estratègia educativa per a la convivència escolar, proposada com una mesura pràctica contra la violència i assetjament escolar. Té un caràcter institucional de l’escola, i implica  tota la comunitat educativa.

Els objectius del projecte són els de  facilitar el procés d’integració dels nous alumnes de secundària a l’etapa, així com el fet que aquests disposin d’un referent, (tutor-a o germà gran) en els alumnes de 3r i 4t d’ESO per afavorir la integració, l’autoestima i reduir el risc assetjament escolar. Tutoria entre companys també intenta cohesionar la comunitat educativa del centre i integrar i desenvolupar la tolerància zero amb el bullying.

Des d’aquest any els alumnes de 3r d’ESO són tutors dels alumnes de 1r d’ESO. L’assignació de tutors y tutoritzats ha estat competència del professorat, d’acord amb les característiques de cada alumne.  Al curs següent, els alumnes tutors seran de 4t i 3r i els tutoritzats de 2n i 1r.  Serà en el comiat de 4t d’ESO dels nois i noies que actualment fan 3r que es lliuraran diplomes com a reconeixement de la tasca realitzada.


Els alumnes de 3r d’ESO rebran al llarg de tot el curs una formació per desenvolupar millor la seva tasca i, des d’octubre, amb el lliurament dels carnets per part de la directora de l’escola, Núria Palà, el projecte comença a caminar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada