Pàgines

dimecres, 9 de març de 2016

PROGRAMA CANVIS A 2n d'ESO

PROGRAMA CANVIS  A L’ADOLESCÈNCIA  A 2n d’ESO


En els darrers anys la nostra escola porta a terme, en el marc de les activitats de Tutoria de 2n d’ESO,  el programa Canvis de l’Agència de Salut Pública de Barcelona. La construcció de la identitat adulta i la percepció dels canvis físics, psíquics i socials que s’esdevenen en la pubertat es relacionen amb l’adopció d’hàbits saludables o insans. Aquesta etapa vital, en una societat que exigeix un cos prim i afavoreix alhora un consum desmesurat d’aliments i un lleure sedentari, pot desencadenar l’aparició de trastorns alimentaris en l’adolescència en persones predisposades. Els trastorns psiquiàtrics com l’anorèxia i la bulímia, de pronòstic complicat, s’han convertit en malalties presents en el medi escolar.Així mateix, el sobrepès i l’obesitat són problemes de salut presents i futurs en l’alumnat que també cal abordar en la pubertat, tot i que cal començar a treballar en la petita infància.
El programa vol facilitar la seva tasca del professorat en relació als canvis que s’esdevenen en l’adolescència i l’adopció de patrons més sans d’alimentació i d’activitat física, treballant l’autoimatge, la valoració personal, la maduració, el desenvolupament personal, la cura del propi cos i les relacions amb els altres.


La nostra escola, a més, combina de forma paral·lela aquest programa Canvis de l’Ajuntament de Barcelona, amb la matèria optativa Publicitat i Televisió, que aprofundeix en l’anàlisi del model estètic femení i en l’anàlisi de l’entorn mediàtic dels joves.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada