Pàgines

diumenge, 24 de gener de 2016

27 DE GENER DIA INTERNACIONAL DE COMMEMORACIÓ DE LES VÍCTIMES DE L'HOLOCAUST

El dia 27 de gener de 1945 l'Exèrcit Roig alliberava el camp de concentració d'Auschwitz, on havien estat assassinades més d'un milió de persones. Les Nacions Unides van decidir dedicar cada 27 de gener a commemorar la memòria de les víctimes de l'Holocaust. 
La meva percepció de l'Holocaust.


Crec que dins de totes les barbaritats i catàstrofes que s'han produït en el món, l'Holocaust és en el lloc més alt, per les injustícies i les víctimes que va causar. Tot i així, n'hi ha d'altres que també són igual d'importants i amb iguals o pitjors conseqüències. L'Holocaust va ser un genocidi maquinat principalment per Adolf Hitler, qui va empresonar a tots els jueus en camps de concentració simplement per les discrepàncies amb els seus costums i cultura. El fet que tantes injustícies fossin adjudicades als jueus fa que pensis que sigui impossible que hi hagués gent capaç de fer això tot i així va passar i va tenir conseqüències molt greus.
Els jueus van ser enviats a camps de concentració, allà hi podien dormir desenes de persones en condicions molt precàries. La majoria de vegades els obligaven a treballar en condicions duríssimes, feien experiments amb els seus cossos, eren realment els seus esclaus. La majoria de vegades després d'una temporada els jueus eren assassinats de formes molt cruels com ara en càmeres de gas, si no havien mort abans a causa de la gana o del mal estat de salut que molts tenien per culpa de la falta d'higiene.
Quan la gent pensa en l'Holocaust li ve al cap pena i impotència, ja que tota la gent que va morir, ho va fer sense raó i sent totalment innocent.

Roser Pérez

4t d’ESO

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada