Pàgines

diumenge, 22 de novembre de 2015

Rabbit-Proof fence (Generación robada)

Els alumnes de 3r d'Eso han vist la pel·lícula Rabbit-proof fence de Phillip Noyce per conèixer una mica millor la història d'Austràlia, una història prou recent i que marca encara la seva manera de ser.
Context històric del film:
En el segle XIX, els colons blancs s’imposen per les armes als natius negres d’Austràlia. Els grangers i colons europeus van penetrar en el país i van eliminar l’estil de vida que tenien els natius (caça, reunions tradicionals, etc) i van anar acabant amb els recursos naturals, les terres de pastura, van contaminar les vies fluvials i van profanar els llocs sagrats.

D’altra banda, malalties dutes pels blancs com la verola o el simple constipat van anar minvant la població indígena. El nou estil de vida dut pels blancs, l’alcohol i els diners, van acabar amb els hàbits tradicionals.
La història de la pel·lícula passa caps als anys 1930, moltes comunitats ja s’havien habituat a la distribució governamental dels aliments, de roba o altres necessitats. El tradicional modus vivendi s’havia anat deteriorant. La política del govern durant tot la primera meitat del segle XX era separar els fills mestissos de les seves famílies per assimilar-los a la societat dels blancs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada