Pàgines

dimarts, 13 d’octubre de 2015

TÈCNIQUES D'ESTUDI A 1r D'ESOAl primer curs de l’educació secundària obligatòria els alumnes estudien les tècniques d’estudi. Però en què consisteixen les tècniques d’estudi? Es tracta  d’una sèrie de mètodes, estratègies i eines destinats a fer que l’alumnat aprengui a aprofitar el temps dedicat a l’estudi i a l’organització del seu treball, i afavorir així el seu procés d’aprenentatge. Aquestes maneres d’estudiar faciliten el treball intel·lectual i augmenten el rendiment acadèmic, amb un estalvi de temps i esforç.

Molts d’estudiants es qüestionen la utilitat de l’estudi perquè els resultats que aconsegueixen no es corresponen a l’esforç i al temps invertit. Probablement el que els falta és una metodologia i uns hàbits d’estudi.
L’assignatura recull dos aspectes bàsics de les tècniques d’estudi: la lectura i comprensió d’una banda, i per l’altra, l’organització i planificació de l’estudi. Efectivament, la lectura és un dels pilars fonamentals del procés d’aprenentatge, a més de ser insubstituïble en el perfeccionament intel·lectual i cultural de la persona. Tot estudi ben fet es basa en la lectura comprensiva, i saber llegir bé no és fàcil. Tan important com l’eficiència lectora és saber organitzar-se.
L’assignatura, a més de fer èmfasi en l’atenció i concentració, es planteja com un desplegament i comentari de recursos i tècniques d’estudi. No cal fer-los servir tots, del que es tracta és que cadascú trobi la seva metodologia, la forma d’estudi que li vagi bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada